Kıymetli Metallerin Dökümü Ve Şekillendirilmesi (Altın, Gümüş Vb.)
Grafit, yüksek sıcaklık ve termal şoklara dayanımı özelliklerinden dolayı birçok alanda kullanıldığı gibi altın ve gümüş gibi kıymetli metallerin ergitilmesinde, dökümünde ve şekillendirilmesinde kullanılır.
Sürekli Döküm Nedir? Sürekli Döküm Yöntemleri ve Avantajları Nelerdir?
Hazne içinde ergitilmiş madenin katılaşmanın başladığı bölge soğutularak bir kalıp yardımı ile belli bir kesitte katılaşmasını sağlama işlemine sürekli döküm işlemi denir.
Grafit Pota Nedir?
Demir dışı metallerin eritilmesinde kullanılan hazneye pota denir.
Grafit Kullanım Alanları Nelerdir?
Makina parçaları üzerinde uzun müddet yapışabilmesi özelliği ile, makina yataklarında yağlama maddesi olarak kullanılabilir.
Grafit Nedir?
Yapısındaki Karbon nedeniyle tıpkı elmas gibi kristal bir yapıya sahip olan grafit, yine de sertlik açısından elmas ile kıyaslanamayacak kadar yumuşak bir maddedir.
Dalma Erozyonda Grafit Elektrot Bakırın Yerini Alıyor!
Özellikle kalıpçılık sektöründe tercih edilen, iletken malzemeye elektrik akımı verilerek iş parçası üzerine ark yöntemiyle şekil verme işlemine dalma erozyon yöntemi denir.
Karbon Grafit Ürünlerde SKC Karbon Başarısı
1970 - 90 döneminin zor ve dalgalı ekonomik şartlarına rağmen, günün teknolojisine uygun gelişmeleri düzenli şekilde takip ederek MEGA (Schmidthammer Elektrokohle GmbH) markası ile karbon-grafit ham malzeme işlemenin
İstanbul'da Karbon Grafit Sektöründe Son Teknoloji Kullanan; SKC Karbon
SKC Karbon San. ve Tic A.Ş, Elektrik, Elektronik ve Mekanik uygulama alanlarında karbon ve grafit malzemeleri günümüzün son teknolojilerine uygun ve zengin makine parkımız ile müşterilerimize yüksek verimli, hassas grafit ürünleri